Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy SR podali trestné oznámenie

Štátny podnik Lesy SR podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z trestného činu podvodu vo veci pozmenenia dodatku k obchodnej zmluve so súkromnou firmou. Zároveň pripravuje žalobu o určenie neplatnosti tejto zmluvy.

Informoval o tom hovorca Lesov SR Peter Gogola, firmu, s ktorou túto zmluvu a dodatok Lesy SR uzavreli, však odmietol menova s tým, že prebieha vyšetrovanie.

"Podľa znaleckého posudku boli dve zo strán textu dodatku k zmluve s drevospracujúcou spoločnosou dodatočne zamenené. Výsledok skúmania potvrdil, že na týchto stránkach, obsahujúcich pozmenený text, bol preukázateľne použitý iný druh tlače. Pozmenený text uvádzal vyššie objemy dodávok dreva, predlžoval dobu platnosti rámcovej zmluvy a definoval aj neštandardnú zmluvnú pokutu vo výške minimálne 50 % z kúpnej ceny, čím výrazne znevýhodnil Lesy SR," uviedol Gogola. Ako ďalej informoval, sporný dodatok k zmluve podpísal bývalý generálny riaditeľ Lesov SR Alojz Riško v posledný deň svojho pôsobenia na čele podniku, teda v polovici júla.

"Dodatok k zmluve má tri listy, na druhom liste boli uvedené ceny, podmienky a lehoty dodávok dreva. Dva listy boli neznámou osobou vyňaté, zamenené a všetky tri listy zmluvy boli opätovne spojené," uviedol P. Gogola. Generálny riaditeľ Lesov SR Igor Viszlai sa domnieva, že išlo o úmyselné konanie poškodzujúce záujmy štátneho podniku.

"Nehodláme sa s tým zmieri a očakávame, že podaním trestného oznámenia na neznámeho páchateľa dávame jasný signál všetkým podvodníkom,“ povedal I. Viszlai.

(Zdroj: webnoviny, sita,18.10.2010)

Prečítané: 1006
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.