Logo
Vytlačiť túto stránku

Odvolávanie v parlamente ustál aj minister Vlčan: Výčitka k presunu lesov ho prekvapila

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan ostáva vo funkcii. Za jeho odvolanie z prítomných 142 poslancov Národnej rady SR dnes dopoludnia hlasovalo 42 poslancov, proti ich bolo 75 a zdržali sa piati. Informuje o tom portál NášVidiek.sk.

 

Doporučený Minister Samuel Vlčan (druhý sprava) s poľovníkmi Zdroj: FB stránka MPaRV SR Minister Samuel Vlčan (druhý sprava) s poľovníkmi

Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer - SD spolu s ďalšími nezaradenými poslancami. Opozícia tvrdila, že obyvatelia Slovenska nakupujú stále menej potravín, rastúca inflácia zdvíha ceny potravín do takej miery, že si kupujúci musí rozmyslieť, či si tovar vôbec kúpi. Zákon podľa opozície dáva dostatočný priestor na to, aby vláda mohla ceny vybraných druhov potravín regulovať.

Za povinnú politickú jazdu označil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan návrh strany Smer-SD na jeho odvolanie z funkcie člena vlády. Počas rozpravy v parlamente Samuel Vlčan podľa portálu NášVidiek.sk uviedol, že Smer-SD chce na seba len upozorniť a dobre vie, že návrhom na jeho odvolanie sa ani o cent nezmenia ceny pšenice na parížskej burze.

Smer-SD ministrovi Samuelovi Vlčanovi okrem iného vytkol, že svojou pasivitou nedokázal rezoru životného prostredia zabrániť v presune lesov vo vlastníctve štátu, nachádzajúcich sa na území národných parkov, zo správy štátneho podniku LESY SR do správy Štátnej ochrany prírody SR. Samuela Vlčana tento argument, ako povedal, prekvapil. Spýtal sa, prečo by mal bojovať s ministrom životného prostredia Jánom Budajom za tú istú stranu.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk/nasvidiek/v-parlamente-je-dalsia-mimoriadna-schodza-po-budajovi-a-sulikovi-je-odvolavany-vlcan-nazivo/

Naposledy zmenené: štvrtok, 30 jún 2022 12:27
Prečítané: 1203
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.