Logo
Vytlačiť túto stránku

Environmentálna kriminalita: Najčastejšie ide o krádeže dreva

Polícia v roku 2021 začala trestné stíhanie vo viac ako 1 800 prípadoch environmentálnej kriminality, pričom ide o medziročný nárast o 52 trestných činov. Polícia preto zvýšila aktivitu pri odhaľovaní zložitejších a závažnejších environmentálnych prípadov. Objasnenosť vrátane dodatočne objasnených trestných činov predstavovala v roku 2021 viac ako 58 percent. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR na sociálnej sieti. Informáciu prevzala agentúra SITA na portáli NášVidiek.sk.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Najčastejšie išlo o krádeže dreva (707 prípadov), neoprávnené nakladanie s odpadom (421 prípadov), pytliactvo (222 prípadov), porušovanie ochrany stromov a krov (178 prípadov), porušovanie ochrany rastlín a živočíchov (123 prípadov) a týranie zvierat (99 prípadov).

Najväčší nárast pokračoval v roku 2021 pri trestnej činnosti týkajúcej sa odpadov či v oblasti protiprávnych výrubov stromov a týrania zvierat. Najvýznamnejší pokles bol v prípade pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov. V obidvoch prípadoch však významné množstvo prípadov zostáva neoznámených alebo sú zatajené,“ uviedol rezort vnútra na sociálnej sieti.

 

Prečítané: 1745
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.