Logo
Vytlačiť túto stránku

Štátna ochrana prírody SR: Zvoľme si udržateľné drevo pre ľudí a planétu

Naučiť sa porozumieť našim lesom a dať deťom základ pre lepšie pochopenie ich významu je rozhodujúcim krokom k ochrane prírodných zdrojov pre budúce generácie. Lesy pomáhajú udržiavať zdravé ovzdušie, pôdu, vodu a zohrávajú kľúčovú úlohu pri riešení najväčších výziev, ktorým čelíme dnes, ako sú klimatické zmeny, eliminácia hladu a udržateľnosť mestských a vidieckych spoločenstiev. Štátna ochrana prírody SR to uviedla včera na svojej internetovej stránke pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov.

Doporučený Zdroj: Internetová stránka ŠOP SR Zdroj: Internetová stránka ŠOP SR

„Lesy pokrývajú takmer jednu tretinu zemského povrchu a poskytujú ľuďom tovar, ako je drevo, palivo, potraviny a krmivo, pomáhajú bojovať proti klimatickým zmenám, chránia biodiverzitu, pôdu, rieky a nádrže a poskytujú nám priestor, kde sa ľudia môžu priblížiť bližšie k prírode.

Lesnícky sektor vytvára pracovné miesta pre najmenej 33 miliónov ľudí sveta a lesné produkty využívajú miliardy obyvateľov našej planéty. Odhaduje sa, že viac ako polovica svetovej ekonomickej produkcie závisí od ekosystémových služieb vrátane tých, ktoré poskytujú lesy.

Udržateľné využívanie lesov nám pomôže prejsť k ekonomike založenej na obnoviteľných, opätovne použiteľných a recyklovateľných materiáloch.

Drevo sa dá použiť na rôzne účely s menším dopadom na životné prostredie ako mnohé alternatívne materiály. Drevo použité raz možno znovu použiť a recyklovať, čím sa predlžuje jeho životnosť a ďalej sa znižuje jeho materiálová stopa,“ píše ŠOP SR na svojej internetovej stránke.

Link na celý článok:

http://www.sopsr.sk/web/?cl=20875

Prečítané: 1617
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.