Logo
Vytlačiť túto stránku

V Nemecku pokračuje nová vláda v masívnej finančnej podpore vlastníkov lesov: Na Slovensku lesomajiteľom stále chýba

ÚNIA regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska na sociálnej sieti komentuje informáciu zverejnenú v denníku SME. Podľa nej nová nemecká vláda posilní klimatický fond o 60 miliárd eur. Jeho súčasťou je lesný klimatický fond, z ktorého hradia lesomajiteľom podporu 100 - 120 eur na hektár, aby dokázali zabezpečiť starostlivosť o lesy trvalo udržateľným spôsobom. Takáto podpora štátu vlastníkom lesov na Slovensku dlhodobo chýba.  

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Dnes sa malo uskutočniť rokovanie Rady vlády pre Európsku zelenú dohodu, do ktorej odmietol minister životného prostredia Ján Budaj zaradiť zástupcov vlastníkov pôdy a lesov, ktoré sú tak strašne cenné pre celú verejnosť, že sa spisujú sa petície a organizujú protesty, ale na Slovensku vieme podporiť „až“ neuveriteľných 1,5% výmery lesov...

A NATURA2000 pokračuje slovenskou cestou: všetci budú profitovať z lesov, iba vlastník pôdy to nebude. Alebo sa prístup Ministerstva životného prostredia SR aj po dnešnej debate o Zelenom pláne obnovy Slovenska, aj po vyjadrenia vedúceho Zastúpenia Európskej komisie k zástupcom drobných vlastníkov pôdy a lesov zmení?,“ napísal vo včerajšom statuse na sociálnej sieti predseda ÚNIE Milan Ovseník.  

Link na článok v denníku SME:

https://ekonomika.sme.sk/.../nova-nemecka-vlada-posilni...

 

 

 

 

Prečítané: 1100
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.