Logo
Vytlačiť túto stránku

Spravodlivý žreb o žrebca

V piatok 27. marca vo Zvolene na konferencii o podpore chovu Norika muránskeho typu na Slovensku jedného takéhoto koníka získal prítomný účastník.

Minister pôdohospodárstva SR Stanislav Becík v aule Technickej univerzity vo Zvolene žreboval lístky všetkých účastníkov. Bolo ich vyše 500. Nakoniec sa ukázalo, že zjavne existuje vyššia spravodlivos. Napäté žrebovanie vyhral samostatne hospodáriaci roľník zo Spišskej Novej Vsi. Ing. Anton Vidiš bol kedysi predsedom družstva v Smižanoch. A práve odtiaľ z Čingova – Smižanov pochádza žrebček Emo hnedej farby, ktorý sa narodil 14. júla 2008 matke kobylke Zore – belgickému norikovi, a otcovi – norikovi Erosovi.

Kedysi práve v Smižanoch Ing. Anton Vidiš rozbiehal chov Norika muránskeho typu na Slovensku. Dnes, keď už je samostatne hospodáriacim roľníkom, vyhral z tohto chovu mladého žrebca. Všetci boli prekvapení ako to osud zariadil. Najviac hádam samotný výherca. Minister Stanislav Becík mu k víazstvu gratuloval, a keď sa dozvedel, odkiaľ prišiel na konferenciu, úprimne sa zasmial, že žrebčeka nemusia nikam zložito prepravova. Stačí ho previes z jednej stajne do druhej. Minister Stanislav Becík odovzdal roľníkovi Antonovi Vidišovi výpis z plemenej knihy so zápisom o žrebčekovi a žrebovanie bolo ukončené.

mp

Prečítané: 1395
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.