Logo
Vytlačiť túto stránku

Európski vlastníci a správcovia lesov: Zapojme do realizácie opatrení v stratégii pre lesy členské štáty a tých, ktorí sa o lesy starajú

Európski vlastníci a správcovia lesov vítajú prijaté závery Rady Európskej únie o Stratégii lesného hospodárstva EÚ do roku 2030 a plne zdieľajú obavy vyjadrené členskými štátmi. Tieto závery predstavujú dôležité požiadavky na Európsku komisiu, pokiaľ ide o opatrenia navrhované v stratégii, a jasnú výzvu na skutočné zapojenie členských štátov a tých, ktorí sa o naše lesy každodenne starajú. Uvádza sa to v pondelkovej spoločnej tlačovej správe siedmich európskych združení vlastníkov a užívateľov lesov v Európskej únii.

 

Doporučený Logá siedmich združení európskych vlastníkov a užívateľov lesov Zdroj: Eustafor.eu Logá siedmich združení európskych vlastníkov a užívateľov lesov

„Vlastníci a správcovia lesov sa pripájajú k členským štátom a ľutujú, že stratégia nebola vypracovaná spoločne s členskými štátmi a príslušnými zainteresovanými stranami. Európski vlastníci a správcovia lesov v priebehu posledných mesiacov opakovane zdôrazňovali, že stratégia neodráža realitu v praxi a že univerzálny prístup, ktorý stratégia prijala, prehliada rozmanitosť európskych lesov.

Členské štáty to ďalej potvrdzujú v záveroch, ktoré zdôrazňujú, že takýto prístup sa môže dokonca ukázať ako kontraproduktívny, a zdôrazňujú potrebu uznať, rešpektovať a zachovať rozmanitosť a špecifiká lesov v celej EÚ. Európski vlastníci a správcovia lesov sú odhodlaní svoj záväzok splniť. Pred akýmkoľvek ďalším rozvojom opatrení navrhovaných v stratégii sa však musia vykonať potrebné objasnenia a dôkladné posúdenia určené členskými štátmi a zainteresovanými stranami,“ píše sa okrem iného v spoločnej tlačovej správe.

Zdroj: https://eustafor.eu/15395-2/

 

 

 

Prečítané: 946
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.