Logo
Vytlačiť túto stránku

Počkajú na závery Európskej komisie

ažba kalamitného dreva v štvrtom stupni ochrany prírody a krajiny v Tichej a Kôprovej doline sa bude môc zača až po ukončení vyšetrovania Európskej komisie.

Na túto podmienku upozorňujú Štátne lesy (ŠL) Tatranského národného parku (TANAP-u) prípadných záujemcov v aktuálnej výzve na podanie návrhu na uzavretie zmluvy o odkúpení drevnej hmoty na pni. O výzve ŠL TANAPu informovalo médiá Lesoochranárske zoskupenie VLK so sídlom v Tulčíku na východom Slovensku.

Predmetom návrhu na uzatvorenie zmluvy je predaj drevnej hmoty na pni spojenej s uhadzovaním haluziny, pričom zájemcovia mali doruči písomnú ponuku ŠL TANAP-u do 7. apríla 2008. Ide o 11.665 m3 drevnej hmoty s navrhovanou cenou 295 Sk (9,11 eura) za priestorový meter (m3).

Vedenie Štátnych lesov TANAP-u na margo ponuky konštatovalo, že ide o lesné porasty nachádzajúce sa v Tichej a Kôprovej doline výlučne v 4. stupni ochrany prírody a krajiny, zničené podkôrnym hmyzom.

"Štátne lesy TANAP-u postupujú v tomto prípade výhradne v súlade s ustanoveniami zákona o majetku štátu, zákona o lesoch a zákona o ochrane prírody a krajiny," uviedlo vedenie organizácie.

(tasr)

Prečítané: 1368
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.