Logo
Vytlačiť túto stránku

Uznávaná odborníčka V. Fabriciusová končí na ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR opúšťa Vladimíra Fabriciusová, ktorá v piatok z rodinných dôvodov požiadala o uvoľnenie z funkcie generálnej tajomníčky služobného úradu MPRV. Pre TASR to potvrdila rezortná hovorkyňa Anežka Šrojta Hrdá. Informácia bola zverejnená na internetovej stránke Teraz.sk. 

Doporučený Vladimíra Fabriciusová ešte ako riaditeľka Správy CHKO Poľana Foto Jozef Marko Vladimíra Fabriciusová ešte ako riaditeľka Správy CHKO Poľana

Poznamenala, že k zmene na uvedenej pozícii dôjde až na základe rozhodnutia vlády potom, čo bude na rokovanie kabinetu predložený návrh na jej odvolanie a vymenovanie nového generálneho tajomníka služobného úradu. Takýto návrh v súlade so zákonom predkladá podľa nej príslušný minister.

Hovorkyňa doplnila, že ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka oceňuje prácu Fabriciusovej, ktorú od 17. apríla 2020 na úrade vykonala a výrazne tak prispela k zefektívneniu množstva interných procesov.

"Vladimíra Fabriciusová je uznávanou a medzinárodne oceňovanou odborníčkou s bohatými skúsenosťami. Vedenie ministerstva jej preto ďakuje za kus dobre odvedenej práce v rezorte," uzavrela pre TASR Šrojta Hrdá.

Generálny tajomník služobného úradu je služobne najvyšší vedúci zamestnanec v služobnom úrade. Plní úlohy spojené s riadením a kontrolou vykonávania štátnej služby štátnymi zamestnancami v služobnom úrade, s uplatňovaním štátnozamestnaneckých vzťahov a s organizačným zabezpečením činnosti ministerstva a iné úlohy, ktoré mu uloží minister alebo štátny tajomník.

Generálny tajomník služobného úradu tiež zastupuje ministerstvo pri príprave kolektívnej zmluvy, pri rokovaní o návrhu rozpočtu a použití prostriedkov zo sociálneho fondu a pri ďalšej súčinnosti s odborovými orgánmi zamestnancov služobného úradu.

Naposledy zmenené: pondelok, 08 február 2021 12:59
Prečítané: 2349
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.