Logo
Vytlačiť túto stránku

Vo Zvolene budú vyrábať viac drevovláknitých dosiek, pribudne 130 nových pracovných miest

Drevársky magazín na portáli Drevmag.com aktuálne zverejnil informáciu, že spoločnosť Kronospan, s r.o. Zvolen plánuje rozšíriť svoj výrobný program o výrobu drevovláknitých MDF dosiek s ročnou kapacitou 450 000 m3.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

Predpokladané náklady tejto významnej investičnej akcie sú približne 120 mil. eur a počíta sa s vytvorením 130 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru, ktorý 19. januára 2021 predložila spoločnosť Kronospan na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ako ďalej uvádza Drevársky magazín výstavba novej prevádzky umožní rozšíriť výrobný program závodu o drevovláknité dosky strednej hustoty MDF (medium density fibreboard) v hrúbkovom rozmedzí od 6 do 38 mm a v rozsahu hustoty 600 až 900 kg/m3, určené najmä na výrobu nábytku a stavebné účely. Termín začatia výstavby je plánovaný do dvoch rokov po obdržaní právoplatného stavebného povolenia a výstavba má trvať do 18 mesiacov.

Súčasný výrobný program spoločnosti Kronospan Zvolen tvorí výroba drevotrieskových dosiek, masívnych lepených dosiek a dekoračných impregnovaných fólii na povrchovú úpravu dosiek.

Naposledy zmenené: štvrtok, 21 január 2021 07:05
Prečítané: 1403
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.