Logo
Vytlačiť túto stránku

Jedna z najstarších lesníckych škôl v Európe láka budúcich lesníkov a drevárov virtuálnymi prehliadkami

Na stránke Strednej odbornej školy lesníckej a drevárskej Jozefa Dekreta Matekovie v Liptovskom Hrádku na sociálnej sieti vhodne zareagovali na obmedzenia, vyplývajúce z pandemickej situácie.

Doporučený Ilustračné foto: FB stránka Strednej odbornej lesníckej a drevárskej školy Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku Ilustračné foto: FB stránka Strednej odbornej lesníckej a drevárskej školy Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Namiesto tradičných dní otvorených dverí, počas ktorých majú uchádzači o štúdium možnosť prezrieť si priestory školy, školského internátu i školských zariadení a získať tak bližšie informácie o možnosti štúdia na tejto škole, môžu teraz uskutočniť virtuálnu prehliadku priestorov školy cez internet na web stránke na adrese http://www.slslhr.sk/virtualna-prehliadka.

V školskom roku 2021/2022 plánujú na Strednej odbornej škole lesníckej a drevárskej Jozefa Dekreta Matejovcie v Liptovskom Hrádku otvoriť dve triedy študijného odboru lesníctvo s počtom žiakov 60 a jednu triedu študijných odborov technik drevostavieb a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby s počtom žiakov 24.

Lesnícka škola v Liptovskom Hrádku vznikla v roku 1796 z iniciatívy hlavného komorského prefekta Františka Wisnera. Je to prvá lesnícka škola v Uhorsku - jedna z najstarších v Európe. V roku 1802 povýšili Wisnerove učilište na hlavnú školu, jej nový názov znel Kráľovská komorská lesná a hlavná národná škola v Liptovskom Hrádku.

Naposledy zmenené: pondelok, 18 január 2021 16:56
Prečítané: 1730
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.