Logo
Vytlačiť túto stránku

Pomôžu Vojenské lesy?

Prezident Ivan Gašparovič v relácii Slovenského rozhlasu Rozhovory s prezidentom uviedol, že rezort obrany nemusí vypisova tendre na odhàňanie snehu a prezentoval jedno z možných riešení, ako by mohol ušetri na odhàňaní snehu či kosení trávy na vlastných cvičiskách - využitím vlastných síl a techniky z Vojenských lesov.

"Minister tu má oveľa lepšie riešenie, ako ís cez tendre. Ozbrojené sily majú takú techniku, s ktorou si samy dokážu robi tieto práce - sú tu objekty, napríklad veľké plochy, cvičiská, objekty ako Leš, Kežmarok, Kamienka, ktoré sú v priestoroch vojenských lesov. Vojenské lesy majú takú techniku, že môžu stava cesty a nielen odhàňa sneh. V takomto prípade si myslím, že ani nie je potrebné vypisova tendre, keď si to môžu urobi vo vlastnej pôsobnosti," uviedol.

Na margo dôvodov odchodu ministra Františka Kašického konštatoval, že minister len odobril rozpočet ako celok a jednotlivé aktivity už rozdeľovali úradníci.

"Tá suma bola určená mimo možností, ktoré rozpočet dával. To bola taká fiktívna zmluva, ktorá by nebola prešla, pretože bol by ju musel ešte raz minister schváli a som presvedčený, že by ju nebol schválil. Takže v tej prvej fáze vedel minister, aký má rozpočet, v tej druhej fáze už úradníci nehrali fér hru," argumentoval prezident.

Zároveň dodal, že nový minister obrany Jaroslav Baška mu prisľúbil, že ho bude informova o svojich postupoch v týchto veciach.

(Zdroj: tasr)

Prečítané: 988
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.