Logo
Vytlačiť túto stránku

Vlastníci lesov adresujú výzvu Slovenskému ochranárskemu snemu: Zastavme zvlčilý, zdivočelý boj!

ÚNIA regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska vyzvala v Deň boja za slobodu a demokraciu členov Slovenského ochranárskeho snemu k spolupráci. Reaguje tak na slová profesora Mikuláša Hubu, podľa ktorého sú lesníci, vlastníci lesov a ochranári "odsúdení" na spoluprácu.

 

Doporučený Vlastníci lesov adresujú výzvu Slovenskému ochranárskemu snemu: Zastavme zvlčilý, zdivočelý boj!

„V boji proti rôznym zdivočilým, zvlčilým špekulantom a podvodníkom na jednej strane a javom, ako je napr. klimatická zmena na strane druhej. Lebo aj tu platí ľudová múdrosť, že kde sa dvaja bijú, tretí víťazí. A platí tiež, kde sa dvaja bijú, trpí aj tretí. Zastavme zdivočilý, zvlčilý boj, v Slovenskom ochranárskom sneme ste mnohí ochranárske autority, buďte aj naďalej nositeľmi myšlienok nežnej, zastavte odklon od európskych hodnôt, nenechajte ju na nežnosť zomrieť.

Práve prírodné parky, v ktorých budú logicky rozdelené kompetencie a úlohy pri správe a ochrane lesa, prírody a krajiny, nezaloženej na politicky riadenej štátnej moci, ale so silným zapojením súkromných vlastníkov lesov a miestnych a regionálnych samosprávnych orgánov a ďalších kľúčových stakeholderov, ktorí budú mať pridelené jasné kompetencie a úlohy, vrátane rozhodovania, môžeme sa aj v tejto oblasti stať normálnym európskym spoločenstvom 21. storočia - bez nenávisti, xenofóbie a zákopových vojen.

Prijmite pozvanie za diskusné stoly a poďme hľadať spoločné cesty riešení pre blaho ľudí. Pre nový model udržateľnej ochrany prírody, pre Zelenšie Slovensko. Ako miesto pre život rastlín, živočíchov i človeka. Podporte našu Petíciu za udržateľné prírodné parky. Podporte spravodlivosť a slušnosť,“ uvádza sa vo výzve ÚNIE regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska, ktorú zaslal portálu Lesmedium.sk jej predseda Ing. Milan Ovseník.

Link na internetovú stránku s informáciami o Petícii za udržateľné prírodné parky:

https://www.peticie.com/signatures/peticia_za_udratene_prirodne_parky__perspektiva_a_buducnos_ochrani_slovensko_pred_zmenou_klimy_ochrani_prirodu_aj_udi/

 

 

Naposledy zmenené: streda, 18 november 2020 17:07
Prečítané: 1710
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.