Logo
Vytlačiť túto stránku

PEFC: Pre Poštovú banku je zapojenie do spotrebiteľského certifikovaného reťazca prirodzené

Oslovili sme spoločensky zodpovedné firmy na Slovensku, ktoré sú súčasťou certifikačného spotrebiteľského reťazca podľa medzinárodnej schémy PEFC a položili sme im dve otázky. Prečo sa Vaša spoločnosť rozhodla využívať papier vyrobený z dreva, pochádzajúceho z trvalo udržateľne obhospodarovaných lesov v súlade s medzinárodnými kritériami certifikačného systému PEFC?  Aký prínos znamená pre Vašu spoločnosť zapojenie do spotrebiteľského reťazca PEFC, ktorý predstavuje mechanizmus na sledovanie certifikovanej suroviny z lesa po konečné výrobky, čím sa zabezpečuje, že drevo, drevné vlákna a nedrevné produkty lesa, ktoré sú obsiahnuté vo výrobkoch, je možné spätne sledovať až k certifikovaným lesom?

Doporučený Jarné výhonky bresta Ilustračné foto Pavol Konečný Jarné výhonky bresta

„Poštová banka berie spoločenskú zodpovednosť naozaj vážne a tak pristupuje aj k aktivitám s ňou spojenými. Ochranu životného prostredia považujeme za veľmi dôležitú, a preto k nej pristupujeme so všetkou vážnosťou. Usilujeme sa nielen o dôsledné splnenie povinností vyplývajúcich zo zákona, ale súčasne sa snažíme o zmiernenie negatívnych dopadov na životné prostredie aj u nás v banke. V roku 2019 sme environmentálne aktivity sústredili najmä do interného prostredia a zamerali sme sa na edukáciu našich zamestnancov ohľadom neúmerného vytvárania odpadov.

V rámci projektu #dobrosanosí sme zamestnancov vzdelávali v oblasti módy, recyklácie, upcyclingu a učili sme ich aj ako si z nepotrebného oblečenia vyrobiť iné, zaujímavé kúsky. K ekologickému zmýšľaniu motivujeme aj našich zamestnancov na pobočkách, kde zavádzame paperless procesy, používame recyklovateľné materiály, separujeme odpad.

Aj preto bolo pre banku prirodzené využívanie papierových obalov a tašiek vyrobených z dreva, pochádzajúceho z trvalo udržateľne obhospodarovaných lesov v súlade s medzinárodnými kritériami certifikačného systému PEFC. V ekologickom smerovaní banky budeme určite pokračovať aj ďalej a hľadať cesty, ako čo najviac prispieť k ochrane našej prírody,“ odpovedala nám hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.  

Jozef Marko

 

Prečítané: 1547
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.