Logo
Vytlačiť túto stránku

Komentár: Ministri Ján Budaj a Ján Mičovský na opačných póloch v prieskume dôveryhodnosti členov vlády

Najdôveryhodnejším ministrom súčasnej vlády je šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík. Dôveruje mu 47,4 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý uskutočnila od 7. do 15. októbra na vzorke 1 014 respondentov pre televíziu Markíza. Informáciu zverejnila Slovenská tlačová agentúra SITA a viaceré slovenské médiá. Pod týmto textom publikujeme link na celý článok s grafmi z portálu Pravda.sk.

Doporučený Lesníci mali od lesníka na ministerskom poste veľké očakávania. Zatiaľ ich nenaplnil Ilustračné foto Jozef Marko Lesníci mali od lesníka na ministerskom poste veľké očakávania. Zatiaľ ich nenaplnil

Pre vlastníkov a obhospodarovateľov lesov pravdepodobne z neho nebude nezaujímavé porovnanie dôveryhodnosti dvoch ministrov – pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Jána Mičovského a životného prostredia Jána Budaja. Práve ten nasleduje v rebríčku dôveryhodnosti za víťazným Richardom Sulíkom. Jánovi Budajovi totiž dôveruje 46,4 percenta respondentov.  Na opačnom konci „štartovného poľa“, presnejšie na jeho úplnom chvoste je Ján Mičovský s dôveryhodnosťou na úrovni 29,9 percenta.

Prečo je medzi Jánom Budajom a Jánom Mičovským taký rozdiel v dôveryhodnosti? Šéf agrorezortu od začiatku svojej ministerskej misie verejne vyhlasoval a v priebehu uplynulých mesiacov niekoľkokrát zopakoval, že on tu nie je pre lesníkov, poľovníkov, farmárov, potravinárov, ale pre všetkých obyvateľov Slovenska. Keby zastupoval vo vláde predovšetkým tých, ktorí patria do rezortu, za ktorý nesie vo vláde politickú zodpovednosť, tak by sa umiestnil v uvedenom prieskume dôveryhodnosti pravdepodobne oveľa vyššie. Možno by v ňom bol „plece pri pleci“ s Jánom Budajom, ktorý hovorí a snaží sa robiť presne to, čo od neho ekologickí aktivisti a ochranári očakávajú.

Jozef Marko

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/566804-najdoveryhodnejsim-ministrom-sucasnej-vlady-je-sulik-ukazal-prieskum/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

 

 

Naposledy zmenené: utorok, 27 október 2020 10:25
Prečítané: 1821
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.