Logo
Vytlačiť túto stránku

Nový generálny riaditeľ NLC: Chceme byť lídrom v transfere inovácií do lesníckej prevádzky

Na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v Bratislave sa 21. septembra uskutočnilo druhé kolo výberového konania na post generálneho riaditeľa Národného lesníckeho centra. Výberová komisia rozhodla o tom, že príspevkovú organizáciu agrorezortu bude viesť Ing. Peter Balogh, PhD., ktorý bol úspešný vo výberovom konaní.

Doporučený Nový generálny riaditeľ NLC Peter Balogh Foto: NLC Nový generálny riaditeľ NLC Peter Balogh

V tlačovej správe agrorezortu, uverejnenej na jeho webovej stránke je uvedené, že do druhého kola na post generálneho riaditeľa Národného lesníckeho centra so sídlom vo Zvolene postúpili ešte začiatkom septembra dvaja uchádzači. Obaja absolvovali tento pondelok osobný pohovor s výberovou komisiou, ktorá postupovala v zmysle Metodiky výberových procesov na manažérske pozície, pričom komisia overila odborné znalosti, kompetencie, manažérske schopnosti a zručnosti uchádzačov.

Výberová komisia na základe celkového hodnotenia rozhodla, že generálnym riaditeľom Národného lesníckeho centra bude Ing. Peter Balogh, PhD., ktorý je absolventom Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene so zameraním na hospodársku úpravu lesov a v NLC pôsobil na rôznych pozíciách od roku 2006.

„V Národnom lesníckom centre pracujem s krátkou prestávkou takmer od jeho vzniku. Mojou ambíciou bude pokračovať v budovaní NLC ako akceptovanej a prospešnej inštitúcie, ktorá efektívnym a transparentným spôsobom poskytuje verejnosti komplexné a odborné lesnícke služby. NLC má všetky predpoklady, aby sa stalo lídrom v transfere inovácií do lesníckej prevádzky. Budem sa snažiť, aby sa nám spoločne s kolegami podarilo tento strategický cieľ reálne naplniť," uviedol krátko po oznámení výsledkov druhého kola výberového konania Peter Balogh.

Naposledy zmenené: streda, 23 september 2020 18:43
Prečítané: 2718
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.