Logo
Vytlačiť túto stránku

Štát kráti lesohospodárom podporu. Vlastníci lesov reagujú: Dokedy si bude verejnosť myslieť, že všetko je v lese zadarmo?!

V rámci podporného opatrenia minimálnej pomoci na poskytnutie podpory v lesnom hospodárstve na plnenie mimoprodukčných funkcií lesov Pôdohospodárska platobná agentúra prijala v termíne od 2.3.2020 do 29.5.2020 žiadosti v celkovej hodnote viac ako 10,8 mil. eur. Žiadosti budú vzhľadom k finančnému limitu krátené koeficientom 0,277760. Vyplatenie finančného príspevku sa predpokladá do konca augusta 2020. Túto informáciu zverejnila na svojej internetovej stránke tento týždeň Pôdohospodárska platobná agentúra.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Takže za 100 % plnenie mimoprodukčných funkcií lesov, ktoré zabezpečuje obhospodarovateľ lesa, dostane od štátu (verejnosti) 28 % finančného nároku. Nemala by platiť proporcionalita a za 28% podpory - 28% plnenie mimoprodukčných funkcií? Alebo inak - dokedy si bude myslieť verejnosť, že všetko v lese je zadarmo?! A viac ako 3/4 finančných tiarch bude presúvať na obhospodarovateľa lesa, ktorého potom jediným zásadným finančným zdrojom na pokrytie všetkých nákladov je príjem z dreva.

Kedy si už konečne verejnosť vrátane politikov uvedomí, že práve touto nezodpovednou politikou štát tlačí obhospodarovateľov lesov do "rúbania lesa" a jeho ekonomickej záhuby?,“ skomentoval pre portál Lesmedium.sk najnovšie oznámenie Pôdohospodárskej platobnej agentúry predseda ÚNIE regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska Ing. Milan Ovseník.

 

Prečítané: 2236
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.