Logo
Vytlačiť túto stránku

Alma mater slovenských lesníkov a drevárov patrí medzi sedem najlepších univerzít u nás a je jedinečná

Dizajnérske ateliéry, 3D jaskyne a laboratóriá si dnes mohli prezrieť záujemcovia o štúdium na Technickej univerzite vo Zvolene (TUZVO). Dňom otvorených dverí na lesníckej a drevárskej fakulte návštevníkov okrem profesorov sprevádzali aj samotní študenti. Informovala o tom agentúra TASR.

Doporučený Technická univerzita vo Zvolene Ilustračné foto Jozef Marko Technická univerzita vo Zvolene

V správe TASR sa ďalej uvádza, že TUZVO je vysoká škola zaradená medzi sedem najlepších univerzít na Slovensku. Spomedzi všetkých vysokých škôl má jedinečnú profiláciu so zameraním na komplex les – drevo – ekológia – environment s rozšírením do ďalších technických, prírodovedných, bezpečnostných, ekonomických a umeleckých oblastí.

"Študenti si môžu vybrať zo 106 študijných programov v šiestich študijných odboroch so zameraním na lesníctvo, drevárstvo, environmentálnu a výrobnú techniku, ekologické a environmentálne vedy, bezpečnostné služby, ekonómiu a manažment, umenie," uviedol pre TASR rektor TUZVO Rudolf Kropil. "Vybrané študijné programy je možné študovať aj v cudzích jazykoch," dodal.

TUZVO nesie označenie „výskumnej univerzity“, ktoré jej udelilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Univerzita ponúka halu vedecko-experimentálnych pracovísk a výskumné centrá. TUZVO disponuje aj najaktuálnejšími vedeckými poznatkami pre dodržiavanie trvalo udržateľného života.

Prečítané: 4033
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.