Logo
Vytlačiť túto stránku

Palivové drevo ako vianočný darček

Aj tento rok mesto Rožňava v spolupráci so spoločnosťou Mestské lesy Rožňava podporilo niekoľko sociálne slabších rodín darovaním palivového dreva, konkrétne zvyškov zo skladov. Ako informoval portál Dnes24.sk sociálny pracovník Marek Koltáš, výber konkrétnych rodín bol v tomto roku podmieneným nielen tým, že išlo o rodiny, ktoré sa nachádzajú v sociálnej a hmotnej núdzi, ale aj tým, že sa mesto zameralo na seniorov, resp. osoby poberajúce dôchodkové dávky.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Mesto sa pri výbere sústredilo najmä na dôchodcov, ktorí žijú sami, resp. majú aj zdravotné problémy alebo iný hendikep, ktorý im sťažuje prístup ku zdrojom a sú odkázaní na pomoc iných. Každému seniorovi bolo poskytnuté drevo v objeme 2,5 m3,“ uviedol M. Koltáš.

Internetová stránka Dnes24.sk ďalej uvádza, že 16. decembra 2019 terénni sociálni pracovníci mesta Rožňava odovzdali deviatim rodinám z mestskej časti Rožňavská Baňa palivové drevo, ktoré práve v období Vianoc pomôže seniorom, aby najkrajšie sviatky roka mohli stráviť v teple domova, s pocitom spokojnosti, pohody a bezpečia.

„Vo štvrtok 19. decembra 2019 aj pätnásť seniorov zo severnej časti mesta malo dôvod na radosť, pretože im tiež bolo poskytnuté palivové drevo, ktoré si postupne spred budovy Komunitného centra odniesli domov,“ uviedol sociálny pracovník M. Koltáš.

Prečítané: 1848
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.