Logo
Vytlačiť túto stránku

Ďalšie vysádzanie stromčekov dobrovoľníkmi, tentokrát v Telgárte

Vyzerá to tak, že vysádzanie stromčekov organizuje pre dobrovoľníkov čoraz viac združení a firiem. Na internetovej stránke Pravda.sk sa dnes objavila informácia, že ďalšia výsadba sa začína túto sobotu 12. októbra ráno o 9. hodine v Telgárte. Vysádzaný bude smrek obyčajný, smrekovec opadavý a buk lesný. „Pripojiť sa môže ktokoľvek, budeme vďační za každého dobrovoľníka,“ odkazujú organizátori, občianske združenie Pure Slovakia.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

Na stránke Pravda.sk sa ďalej píše, že nepôjde len o hocijaké sadenie, výsadba bude prebiehať pod odborným dohľadom urbárov, možno sa teda ešte kadečo priučiť. „Urbár najlepšie vie kedy, kde a aký druh stromov sa môže vysádzať, aby sa nestalo, že pri ďalšej kalamite nový les zanikne,“ vysvetľujú organizátori. Urbár, s ktorým spolupracujú, drevo zo svojho územia neťaží a medzi svojimi členmi má ľudí, ktorí bojujú proti nelegálnej ťažbe na Slovensku. Lokálni pracovníci sa následne o mladé sadenice starajú a taktiež bojujú proti lykožrútovi.

Občianske združenie financuje výsadbu z darov jednotlivcov, ale aj predajom vlastných tričiek.V máji sa pri pilotnej akcii stretlo 80 dobrovoľníkov zo všetkých kútov Slovenska a vysadili prvú tisícku stromov.

 

Prečítané: 1659
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.