Logo
Vytlačiť túto stránku

Hľadá sa nový riaditeľ Štátnych lesov TANAP-u. Na druhý pokus

Ministerstvo pôdohospodárstva vyhlásilo výberové konanie na riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u. Záujemcovia môžu posielať na ministerstvo žiadosti s potrebnými dokladmi do 27. mája. Masmédiá a verejnosť o tom aktuálne informoval hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik, ktorý už skôr uviedol, že nový riaditeľ má byť známy ešte v prvom polroku 2019.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

Agrorezort tak pripravuje druhý tohtoročný pokus vybrať nového riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u. Ten prvý skončil neúspechom, pretože do výberového konania, ktoré sa konalo 19. februára, sa prihlásili len dvaja a zúčastnil sa ho jeden jediný uchádzač. Ministerka pôdohospodárstva G. Matečná sa ho rozhodla nevymenovať po tom, ako sa ukázalo, že podľa obchodného registra, citovaného agentúrou SITA, bol víťaz výberového konania v nedávnej dobe alebo ešte stále je aj v súčasnosti konateľom, spoločníkom či členom predstavenstva v 29 spoločnostiach. Kritici výberu ho zároveň obviňovali z toho, že bude na novej pozícii chrániť záujmy developerov, a nie prírody. 

Kvalifikačnými predpokladmi na pozíciu nového riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u je vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa so zameraním lesníckym, ekonomickým alebo prírodovedným. Uchádzači musia mať za sebou minimálne tri roky v riadiacej funkcii a minimálne päť rokov praxe v prevádzke lesnej výroby, v štátnej správe lesného hospodárstva, v štátnej správe ochrany prírody alebo v Štátnej ochrane prírody SR. Novinkou je, že každý uchádzač musí predložiť koncepciu rozvoja príspevkovej organizácie Štátne lesy TANAP-u na päť rokov.

 

Prečítané: 2445
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.