Logo
Vytlačiť túto stránku

Tohtoročné Lesnícke dni odštartovali v Prešove

Počas apríla, Mesiaca lesov, lesníci už niekoľko rokov organizujú na námestiach a v centrách viacerých slovenských miest regionálne Lesnícke dni, ktorými chcú dať širokej verejnosti vedieť, aký je význam lesov pre spoločnosť a význam práce lesníkov pre lesy. Lesnícke dni sú najväčším celoslovenským podujatím, organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku. Konajú sa od roku 2007 a sú určené všetkým, ktorí milujú slovenské lesy a prírodu. V tomto roku odštartovali Lesnícke dni v Prešove. Webový portál Dnes24.sk uverejnil o Lesníckych dňoch v metropole Šariša príťažlivú reportáž. Organizátori ďalších regionálnych lesníckych dní si určite želajú, aby sa takejto medializácie dočkali aj podujatia lesníkov v mestách, ktoré sa ešte len uskutočnia.

 

Doporučený  Lesnícke dni 2019 slávnostne otvoria vo Zvolene Zdroj: www.lesnickedni.sk Lesnícke dni 2019 slávnostne otvoria vo Zvolene

Na Hlavnej ulici v Prešove sa podľa portálu Dnes24.sk stretli malí aj veľkí, aby sa dozvedeli zaujímavé informácie o lesoch a ochrane prírody.  V historickom centre mesta lesníci prezentovali svoju prácu, ale okoloidúcim rozprávali aj o tom, ako treba lesy chrániť, prečo je ich funkcia dôležitá a ako byť v lese zodpovednými návštevníkmi. Pripravili množstvo sprievodných aktivít, ktoré boli zamerané na spoznávanie a ochranu prírodného bohatstva v našich lesoch. Školáci sa popri lesníkoch mohli naučiť, ako rozpoznať jednotlivé lesné plody, stromy, ale aj zvieratká, ktoré v lese žijú, a ich stopy.

Na Regionálnych lesníckych dňoch v Prešove nechýbali ukážky rôznych poľovníckych signálov, sokoliari a deti si dokonca mohli zajazdiť aj na koni. Kúsok lesa do centra mesta priniesli LESY SR, š. p., Odštepný závod Prešov a ich kolegovia z ďalších prevádzok na východnom Slovensku. Pridali sa k nim aj študenti Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove či Technické služby mesta Prešov.

Naposledy zmenené: utorok, 16 apríl 2019 16:08
Prečítané: 2306
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.