Logo
Vytlačiť túto stránku

Medzinárodný deň lesov venovali lesníci deťom a študentom

Lesní pedagógovia zorganizovali počas minulého týždňa pod záštitou Národného lesníckeho centra pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov, pripadajúceho na 21. marec,15 podujatí lesnej pedagogiky. Ako informoval masmédiá Ján Lichý z Referátu marketingu a komunikácie Národného lesníckeho centra, táto inštitúcia ako koordinátor aktivít lesnej pedagogiky na Slovensku pripravila komplexný metodický materiál, určený lesným pedagógom pre uskutočnenie aktivít pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov. Celoslovenskú výzvu zapojiť sa do tejto kampane prijali lesníci a lesní pedagógovia z rôznych regiónov.

Doporučený Šéfredaktor LES a Letokruhy a lesný pedagóg Peter Gogola medzi študentmi Strednej odbornej lesníckej a drevárskej školy Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku Šéfredaktor LES a Letokruhy a lesný pedagóg Peter Gogola medzi študentmi Strednej odbornej lesníckej a drevárskej školy Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Vyvrcholením bol práve 21. marec, keď sa konal workshop Lesy a vzdelávanie pre stredoškolákov na Strednej odbornej škole lesníckej v Banskej Štiavnici. Do workshopu sa zapojili aj študenti z Gymnázia A. Kmeťa, Strednej priemyselnej školy S. Mikovíniho a Strednej odbornej školy služieb a lesníctva v Banskej Štiavnici. Úlohy workshopu preverili tímovú prácu a sústredili pozornosť mladých na oslavu lesov. Výzva realizácie workshopu mala celoslovenský charakter a zapojili sa do nej aj lesní pedagógovia z OZ Kriváň, OZ Levice (š. p. Lesy SR), Štátne lesy TANAP-u, Lesné hospodárstvo Inovec, s. r. o. a ďalší.

Okrem aktivít pre stredoškolákov zrealizovali lesníci aj lesné vychádzky pre ďalšie cieľové skupiny. Aktivít lesnej pedagogiky pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov 2019 sa zúčastnilo takmer 500 detí, žiakov, študentov a rodín s deťmi.

 

Prečítané: 2298
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.