Logo
Vytlačiť túto stránku

Na Slovensku pribúdajú lesné školy

Minulý rok v apríli otvorili Mestské lesy Košice lesnú školu v Čermeľskom údolí v lokalite Hlinné ako prvé centrum lesnej pedagogiky a environmentálnej výchovy v najväčších mestských lesoch na Slovensku. Lesnú školu sa v Leviciach chystá v tomto roku vybudovať aj najväčší lesnícky štátny podnik – LESY SR.  

Doporučený Príprava vstupu do areálu Lesnej školy v Hlinnom pri Košiciach Mestské lesy Košice Príprava vstupu do areálu Lesnej školy v Hlinnom pri Košiciach

Ako informovalo Levické ECHO projekt vzniká v priestoroch levického odštepného závodu len niekoľko minút chôdze od centra mesta.  Lesná škola bude mať zázemie v doteraz nevyužívanom dvojpodlažnom objekte niekdajšieho skladu. Externá časť bude situovaná na pozemku za ním. Hovorca š.p. LESY SR Pavel Machava pre regionálny magazín uviedol, že v súčasnosti prebiehajú na budove budúcej lesnej školy búracie práce. Zhotoviteľ má dokončiť práce na stavbe na jeseň 2019.

Ako je ďalej uvedené v článku o budúcej lesnej škole dreviny, ktoré poznáme zo slovenských lesov, budú rásť len niečo cez pol kilometra od Námestia hrdinov v Leviciach. Na ploche 4 100 m² je plánovaná lesná škola s miniarborétom s altánkom a najznámejšími a najpočetnejšími druhmi lesných drevín a krov.

Na cezhraničnom projekte sa slovenskí lesníci spolupodieľajú s maďarským partnerom. U južných susedov už majú 29 takýchto lesných škôl. LESY SR získali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja na tento projekt 614 000 eur.

Prečítané: 2642
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.