Logo
Vytlačiť túto stránku

Po náučnom chodníku okolo Zverovky

Štátne lesy TANAP-u vymenili staré drevené schránky na Náučnom chodníku Zverovka za nové.

Doporučený Po náučnom chodníku okolo Zverovky

Počas najbližších dvoch týždňov ich doplnia aj o nové informačné materiály, ktoré návštevníkom tejto časti Tatranského národného parku priblížia zaujímavosti späté s touto lokalitou. Nateraz však turisti budú musieť zaobísť bez nich.

Okruh dlhý 2 200 metrov bez veľkých výškových prevýšení začína a končí na Zverovke. Pokojnou chôdzou ho výletníci zvládnu za necelú hodinu. Okrem úvodného infopanelu je jeho súčasťou aj pätica stanovíšť s drevenými schránkami určenými na informačné materiály. Keďže staré brožúry sú už zničené, v najbližších dňoch ich nahradia novými. Podobne ako z predchádzajúcich aj z týchto sa záujemcovia dozvedia viac o tom, ako vzniká les, či ako strom končí svoj život. Chýbať nebudú ani zaujímavosti o Studenom potoku, ktorý preteká touto lokalitou, turisti prechádzajúci po náučnom chodníku sa prostredníctvom nich budú môcť zoznámiť aj s okolnosťami vzniku plieska Maras a horninovým zložením okolitých vrchov.

Trasa je prístupná celý rok, hoci niektoré javy, ktoré popisujú informačné materiály, nemusia byť pod snehovou pokrývkou viditeľné tak, ako je to od jari do jesene.

Naposledy zmenené: streda, 19 september 2018 19:21
Prečítané: 2444
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.