Logo
Vytlačiť túto stránku

Lignumexpo – Les 2018

Národné výstavisko Agrokomplex v Nitre hostí od utorka do piatka tradičný tandem drevársko-lesníckych výstav.

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Vyvrcholením najvýznamnejších medzinárodných odborných výstav na výstavisku v Nitre je 21. ročník medzinárodného veľtrhu strojov, zariadení a materiálov pre drevospracujúci priemysel Lignumexpo a 17. ročník lesníckej výstavy Les. Spoluorganizujú ich Zväz spracovateľov dreva SR a Lesy SR š.p. Banská Bystrica.

Dvojročný cyklus pozdvihol úroveň prehliadky a zvýrazňuje jej odbornosť prostredníctvom sprievodných podujatí. Súťaží sa pri tejto príležitosti aj o Cenu Lignumexpo 2018 v šiestich kategóriách: Lesné hospodárstvo, Lesnícke stroje a zariadenia, Stroje na obrábanie a tvárnenie dreva, Ručné stroje a náradie, Technológie a stroje na povrchovú úpravu, Materiály pre výrobu nábytku a stavebno-stolárskych a ostatných výrobkov z dreva.
Rozsah výstavy, podobne ako pred dvoma rokmi v pavilónoch A, B, F a na voľnej ploche E, zaberá viac ako dvanásťtisíc metrov štvorcových a svoju účasť opäť prisľúbili významné slovenské i zahraničné firmy. Nový projektový manažér veľtrhu Ing. Ondrej Vaňo potvrdil, že pri zachovaní cien z roku 2010 si vystavovatelia môžu priniesť rozsiahlejšiu expozíciu.
Predchádzajúci 20. ročník veľtrhu Lignumexpo v roku 2016 prilákal navýstavisko špičkových svetových výrobcov strojov a zariadení z Nemecka, Rakúska, Talianska, pre spracovanie masívneho dreva a výrobu nábytku. Expozície doplnili výrobcovia z Českej republiky, Slovenska, Poľska a Maďarska. Spolu sa 156 vystavovateľov prezentovalo na ploche 12 tis. m². Veľtrh si prezrelo viac ako 7600 odborných návštevníkov.

Sprievodný program nájdete na:
www.agrokomplex.sk/vystavy/lignumexpo-les-2018/detail/sprievodny-program/

Prečítané: 2575
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.