Logo
Vytlačiť túto stránku

Deti zo Slovenska a z Česka si užili lesnícky tábor

Pri príležitosti 100. výročia vzniku prvej Československej republiky Národné lesnícke centrum zorganizovalo v prvý júlový týždeň Česko-slovenský detský lesný tábor.

Doporučený Deti zo Slovenska a z Česka si užili lesnícky tábor

Tábor sa uskutočnil 1. až 8. júla v Účelovom zariadení lesnej pedagogiky a rekreácie Antonstál, ktoré prevádzkuje štátny podnik Lesy SR. Užili si ho deti zo Slovenskej republiky a z Českej republiky vo veku približne 10 až 12 rokov. Animátormi boli certifikovaní lesní pedagógovia z oboch krajín.
Počas spoločne stráveného týždňa zažilo všetkých 40 detí veľa dobrodružstiev v prostredí prírody pohoria Bielych Karpát, dozvedeli sa užitočné informácie o práci lesníkov, naučili sa ako tráviť voľný čas v prírode, oboznámili sa s históriou Veľkomoravskej ríše, navštívili Trenčiansky hrad, spoločne prekonávali jazykové bariéry, vyrábali darčeky z prírodného materiálu a svoje zručnosti a vedomosti si preverili v historicky prvej lesnej olympiáde. Česko-slovenský lesnícky tábor navštívila i ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Gabriela Matečná. Deti sa jej na všeličo pýtali a zaspievali si spoločne táborovú hymnu.

 

Podujatie je zaradené do programu 106 podujatí pri príležitosti osláv dejinných udalostí medzi Slovenskou republikou a Českou republikou v roku 2018, ktorý schválila vláda SR. V rámci osláv sa pripomínajú významné historické výročia v roku 2018: 100. výročie vzniku Československej republiky, 25. výročie osamostatnenia slovenskej i českej štátnosti a 50. výročie česko-slovenského obrodného procesu známeho pod názvom Pražská jar.

Cieľom podujatia bolo oboznámiť mladú generáciu so spoločnou lesníckou históriou, prezentácia súčasnej úspešnej vzájomnej spolupráce v oblasti lesnej pedagogiky, upevnenie česko-slovenskej vzájomnosti a zvýšenie aktívneho ovládania a využívania oboch jazykov mladou generáciou.

Naposledy zmenené: streda, 11 júl 2018 18:20
Prečítané: 3013
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.