Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesnícke dni pod Tatrami

Program podujatia, ktorého koordinátorom sú Štátne lesy TANAP-u, štartujú v Kežmarku 26. apríla o 8.30 hodine.

Doporučený Lesnícke dni pod Tatrami

Slávnostné otvorenie je naplánované na 10.00 hodinu. Školákom i širokej verejnosti budú po celý deň k dispozícii lesní pedagógovia, ktorí ich naučia rozoznávať nielen pobytové znaky živočíchov či zvuky zvierat, ale priblížia im aj tatranské naj a takisto poradia, ako sa pri túrach v Tatrách orientovať podľa smerovníkov a turistických značiek. „Priamo na námestí si budú môcť dokonca za asistencie pracovníkov Strediska terénnych služieb Štátnych lesov TANAP-u vyskúšať, ako sa na turistický pútač montujú informačné tabuľky. Túto tému bližšie rozoberieme aj na pódiu spolu s moderátorom," uviedol koordinátor podujatia Igor Stavný zo Štátnych lesov TANAP-u. Záujemcovia si okrem zhotovenia smerovníkov budú môcť odskúšať aj výrobu búdok pre spevavce, čakajú ich aj ukážky práce včelára či prezentácie na témy Les a zdravie či Zvukové prejavy zveri, ktoré odznejú v miestom Kine Iskra.
Kľúčovým programom na námestí bude aj tento rok riešenie tajničky. „Na jednotlivých stanovištiach budú žiacke družstvá riešiť rôzne úlohy a do prázdnych políčok tajničky vpisovať písmená. Ak budú úspešní, dozvedia sa, akým spôsobom je prepojený les s lesníkom," doplnil I. Stavný. Najmenší sa môžu tešiť napríklad aj na drevené skladačky s rôznymi prírodnými motívmi.
Program potrvá až do pol tretej popoludní. Okrem Štátnych lesov TANAP-u svoju činnosť v rámci Lesníckych dní pod Tatrami predstavia aj partneri – Vojenské lesy a majetky SR, š. p., odštepný závod Kežmarok, Lesy Mesta Spišská Belá, s. r. o., Lesy mesta Kežmarok s. r. o., Stredná odborná škola lesnícka a drevárska Jozefa Dekreta Matejovie Liptovský Hrádok a Stredná odborná škola lesnícka v Prešove. Návštevníkom ponúknu ukážky práce pilčíkov i kumštu sokoliarov, záujemcovia sa budú môcť odfotografovať v lesníckej uniforme, vyskúšať si prácu s prírodným materiálom. Čakajú ich tiež slovné prešmyčky na lesnícku tematiku a – samozrejme – rovnako ako po minulé roky zaznejú aj lesničiarske signály.

 

Prečítané: 2377
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.