Logo
Vytlačiť túto stránku

Policajná akcia na lesných cestách

Trnavskí policajti s pracovníkmi Lesov SR a Štátnej ochrany prírody za pomoci vrtuľníka ministerstva vnútra odhaľovali porušenia zákona v lesoch Malých Karpát.

Doporučený Policajná akcia na lesných cestách

V chránenej oblasti Malé Karpaty chytili počas uplynulého víkendu sedem vodičov áut a troch motocyklistov, ktorí neoprávnene jazdili po lesných cestách. Informovala o tom aj TV Markíza.

„Napriek umiestneným tabuliam označujúcim Chránená krajinná oblasť Malé Karpaty a Chránené vtáčie územie, ako aj dopravného značenia zakazujúceho vjazd všetkých motorových vozidiel, sa sedem vodiči áut a traja motocyklisti na krosových motocykloch neoprávnene pohybovali po lesných cestách," uviedla policajná hovorkyňa Mária Kredatusová. Polícia začala trestné stíhanie za porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Jazda motorke v lese, teda aj v chránenej krajinnej oblasti, môže motoristov dostať za mreže až na jeden rok.
„Kto na úseku lesného hospodárstva neoprávnene jazdí motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok," dodala M. Kredatusová.

 

Prečítané: 2522
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.