Logo
Vytlačiť túto stránku

Vianočné stretnutie so škôlkármi

V predvianočnom čase sa v „triede „mravčekov" banskobystrickej materskej školy na Tulskej ulici konalo stretnutie predškolákov a ich rodičov s lesnými pedagógmi.

Doporučený Vianočné stretnutie so škôlkármi

Vďaka podpore Slovenskej lesníckej komory túto vianočnú besiedku zorganizovali lesní pedagógovia z Národného lesníckeho centra v spolupráci s materskou školou. Zábavnou a náučnou formou tak malí škôlkari prezentovali svojim rodičom svoje vedomosti o lese. Za podpory lesných pedagógov deti a rodičia spoločne rozpoznávali lesné vtáčiky na zimných kŕmidlách, napodobňovali rôzne lesné zvieratá, určovali parohy, alebo súťažili v hádankách o zvieratách. Naučili sa, že trvá veľmi dlho, kým z malého semienka vyrastie veľký strom a ako sa vyrábajú ich obľúbené hračky, napríklad drevený koník.

Táto vianočná besiedka bola jednou z aktivít, ktoré od jesene spoluorganizovali na materských školách Slovenská lesnícka komora a Národné lesnícke centrum. Lesní pedagógovia navštevovali materské školy vo Zvolene, Banskej Bystrici a okolí a realizovali vzdelávacie aktivity na rôzne témy ako putovanie dažďovej kvapky, z čoho je to vyrobené alebo kto v lese býva. Vianočná besiedka sa po spoločne zaspievanej vianočnej pesničke, premenila na vianočnú tvorivú dielňu, na ktorej si deti s rodičmi vysiali svoje vlastné stromčeky a vyrobili vianočné sviečky. Spoločne s lesnými pedagógmi tak prežili jedno zábavné, ale aj náučné popoludnie.

Prečítané: 2768
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.