Logo
Vytlačiť túto stránku

Naj lesný pedagóg

Približne 70 lesných pedagógov zo všetkých kútov Slovenska sa stretlo na 12. Sympózium lesnej pedagogiky. Ocenili najlepších.

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Počas 2 dni spoločne zhodnotili výsledky svojho celoročného pôsobenia v oblasti lesnej pedagogiky. Aktuálnu situáciu hodnotia ako priaznivú v množstve jedinečných nápadov a aktivít. Informovanosť a záujem médií mierne vzrástol. Zvyšujúci sa dopyt po zážitkových aktivitách a stretnutiach s lesníkmi zo strany učiteľov je potešujúci. Už dnes sa na podporu rozvoja buduje sieť Lesoučební. Zlepšuje sa vybavenosť didaktickými pomôckami a vhodnými materiálmi.

Sympózium každoročne vytvára priestor na vzájomnú prezentáciu nápadov a aktivít. Bolo to tak aj tento rok a kategóriu Nápad roka vyhrali lesní pedagógovia z OZ Revúca so svojimi látkovými záložkami do knihy zdobenými pečiatkami listov. Ocenenie Naj lesný pedagóg si prevzala Ing. Evka Vavreková. Z odborných prednášok zaujala napríklad téma včiel a rovnako aj bylinky ako nástroj prežitia v prírode. Podujatie zorganizovalo Národné lesnícke centrum, ktoré je zároveň koordinátorom lesnej pedagogiky na Slovensku.

Naposledy zmenené: pondelok, 30 október 2017 19:19
Prečítané: 2964
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.