Logo
Vytlačiť túto stránku

O roklinu Kyseľ je rok po otvorení nevšedný záujem

Správa Národného parku Slovenský raj sprístupnila pred rokom roklinu Kyseľ, ktorú v minulosti zasiahol ničivý požiar. Turisti do nej môžu vkročiť po dlhých 40-tich rokoch, avšak len v období od 15. júna do 31. októbra.

Doporučený O roklinu Kyseľ je rok po otvorení nevšedný záujem

Vlani ju po augustovom sprístupnení navštívilo viac než desaťtisíc návštevníkov Národného parku Slovenský raj. 

„Kyseľ je skutočne momentálne najväčším hitom Slovenského raja. Tí, čo si pamätajú túto roklinu spred požiaru, sa chcú pozrieť, ako sa zmenila. Ďalších láka najmä netradičné sprístupnenie formou ferraty. Novinkou tohtoročnej sezóny je 100-metrový ferratový chodník v spodnom úseku pri nástupe. Ide zabezpečenú cestu vybavenú istiacimi fixnými lanami a železnými stúpačkami. Navštíviť ju možno individuálne, alebo si objednať na Správe Národného parku Slovenský raj sprievodcu. Prechod roklinou je možný len v jednom smere, a to zdola nahor," hovorí riaditeľ správy národného parku Tomáš Dražil.

Správa národného parku Slovenský raj upozorňuje, že na absolvovanie prechodu touto roklinou musia byť turisti vybavení ferratovým istiacim setom s tlmičom pádov, prilbou a pevnou protišmykovou obuvou. Požičať si ich môžete na Čingove, Podlesku, a najnovšie už i priamo v mestách Spišská Nová Ves a Poprad.

Zoznam miest, kde si možno set požičať a kúpiť lístok, je uvedený na internetovej stránke Správy Národného parku Slovenský raj (www.npslovenskyraj.sk)

Prečítané: 2700
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.