Logo
Vytlačiť túto stránku

Pozvánka na Poľanu

Poslednú májovú sobotu 27. mája sa uskutoční na Poľane celodenný program Dňa otvorených dverí Biosférickej rezervácie Poľana.

Doporučený Pozvánka na Poľanu

„Pripravené budú turistické výstupy, napríklad jedna z trás povedie z Detvy Stavanisko cez hradisko Kalamárka až k hotelu na Poľane," informovala agentúru SITA referentka pre styk s verejnosťou z Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková.

Program bude aj na Kalamárke. Centrom viacerých sprievodných podujatí na Poľane bude pódium pre hudbu, folklórne súbory či besedu s hosťami. Pri hoteli na Poľane budú na návštevníkov čakať súťaže pre mužov v pílení dreva, zábavno-náučné stanovištia pre deti ako odchyt vtákov, ukážky poľovníctva, baníctva, salašníctva a tradičných ľudových umení. „Chýbať nebudú ani heligonkári s programom Dajte si rozkázať. Pripravené budú aj rôzne stánky s občerstvením," doplnila Juhaniaková.
Na celodennom programe spolupracuje Správa Chránenej krajinnej oblasti - Biosférickej rezervácie Poľana, mesto Detva, mesto Hriňová ako aj ďalšie obce, občianske združenia a firmy združené okolo Poľany v Koordinačnej rade Biosférickej rezervácie Poľana.
Zdroj: naszvolen.sme.sk

 

Prečítané: 2470
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.