Logo
Vytlačiť túto stránku

Keď pôjdeš lesom

Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo pre školákov tvorivé dielne venované lesnému ekosystému. Podujatie Keď pôjdeš lesom organizujú do 28. apríla.

Doporučený Keď pôjdeš lesom

Účastníci si vypočujú zaujímavé informácie o jednotlivých zložkách a význame lesa, prezentáciu doĺňajú preparáty lesných živočíchov. Na teoreticko-prezentačnú časť podujatia nadväzujú rôzne interaktívne aktivity. Pre návštevníkov sú pripravené náučno-zábavné hry, ktorých súčasťou je napr. pojmová mapa, poznávanie prírodných materiálov so zaviazanými očami, napodobňovanie pohybov zvieratiek a iné. Vyskúšať si môžu aj zosnímanie povrchu kôry stromov technikou frotáže či tvorbu obrysov živočíchov použitím vrchnáčikov z fliaš. Zaujímavou môže byť aj spoločná asambláž, keď si deti na papier urobia jednoduchú podmaľbu lesa a pomocou prírodných materiálov ho dotvoria. Tiež si môžu vyrobiť 3D-les z papiera, špajdlí a hrnčiarskej hliny. Pre najmenších je pripravená výroba magnetiek s prírodnými motívmi a omaľovánky.
Podujatie je sprístupnené pre deti materských škôl a žiakov základných škôl v pracovné dni od 8. do 15. hod. Kolektívnu návštevu treba vopred dohodnúť na t. č. 038/5323253 alebo e-mailovej adrese mpedagóg@tribecskemuzeum.sk .

 

Prečítané: 2255
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.