Logo
Vytlačiť túto stránku

Perspektívny smer štúdia

Technická univerzita má všestranný potenciál byť mediátorom a zbližovať stanoviská envirorezortu a agrorezortu.

Doporučený Perspektívny smer štúdia

Technickú univerzitu vo Zvolene navštívil minister životného prostredia László Solymos spolu s prvým štátnym tajomníkom Norbertom Kurillom. Delegáciu ministerstva životného prostredia privítal na pôde univerzity prorektor pre vedeckovýskumnú činnosť TU doc. Dr. Ing. Jaroslav Šálka. „Chceme sa profilovať ako zelená univerzita, preto je pre nás návšteva z ministerstva životného prostredia dôležitá," povedal v úvodnom príhovore prorektor. Hovoril o dlhodobej spolupráci Technickej univerzity, najmä Fakulty ekológie a environmentalistiky a Lesníckej fakulty s ministerstvom životného prostredia, a ponúkol možnosť ďalšej spolupráce univerzity aj v oblasti environmentálnej stratégie.
Minister László Solymos privítal ponuku spolupráce, hovoril o skúsenostiach, ktoré ministerstvo získalo počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ a o ekologickejšom hospodárstve. „Tí, ktorí takýto smer študujú, v budúcnosti budú mať perspektívu. My na ministerstve máme záujem spolupracovať s mladými ľuďmi, ktorí vnímajú svet moderne," povedal v nadväznosti na prechod na zeleného hospodárstvo.
„Vítam, že sa máme možnosť stretnúť na pôde univerzity. Technická univerzita má všestranný potenciál byť mediátorom a zbližovať stanoviská envirorezortu a agrorezortu," povedal dekan Fakulty ekológie a environmentalistiky doc. Ing. Branko Slobodník, PhD., ktorý ministrovi ukázal priestory fakulty. Ministra sprevádzal aj bývalý minister životného prostredia a jeho terajší poradca Dr.h.c. prof. RNDr. László Miklósom, DrSc., z Katedry UNESCO pre ekologické vedomie a trvalo udržateľný rozvoj Fakulty ekológie a environmentalistiky.
Následne sa uskutočnila prednáška ministra životného prostredia a štátneho tajomníka, ktorá bola súčasťou Dňa otvorených dverí na Fakulte ekológie a environmentalistiky.

Prečítané: 1886
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.