Logo
Vytlačiť túto stránku

Tatranci boli v Budapešti

Štátne lesy TANAP-u sa predstavili koncom minulého týždňa v Budapešti na medzinárodná výstava FeHoVa – zbrane, rybolov a poľovníctvo.

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Na najväčšom stretnutí poľovníkov, rybárov a milovníkov prírody v Karpatskej kotline prezentovali tatranskú faunu i s preparátmi kamzíka a medveďa. Návštevníci výstavy mohli obdivovať i zhody jeleňa, ktorého vo veku 16 rokov ulovil medveď v oblasti Tatranskej Javoriny a parožie jeleňa, ktorého ako 9-ročného strhli vlci v Oraviciach.
„Návštevníci si tak môžu utvoriť obraz nielen o priebehu rastu parožia, ale aj o starostlivosti o jeleniu zver v Tatranskom národnom parku, vďaka ktorej boli lesníci schopní pozorovať život aj prirodzený skon týchto jeleňov. Pozbierať takúto kolekciu parožia od jedného jeleňa vo voľnej prírode sa podarí len výnimočne," konštatoval zoológ Štátnych lesov TANAP-u Jozef Hybler. Súčasťou programu bola aj prednáška o najväčšej tatranskej šelme – medveďovi hnedom. Slovensko sa na výstavisku HUNGEXPO predstavilo v zastúpení Slovenskej poľovníckej komory a jej partnerských organizácií.

Prečítané: 1893
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.