Logo
Vytlačiť túto stránku

Vydávajú mápy lesných závodov pre turistov

Chránime prírodu pre človeka, nie pred človekom to je zásada lesníkov zo štátneho podniku Lesy SR v Banskej Bystrici, ktorá ich inšpirovala k vzniku série 26 turistických máp lesných odštepných závodov.

Záujemcom ich budú bezplatne poskytova Lesné informačné kancelárie (LIS) nachádzajúce sa v 113 budovách lesných správ v SR. Zatiaľ majú v ponuke mapy odštepných lesných závodov Revúca, Čadca, Žilina, Námestovo, Čierny Balog a Slovenská ¼upča. V najbližších dňoch k nim pribudnú mapy odštepných závodov Šaštín, Bardejov, Krupina a Sobrance.

Ako prvú verejne prezentovali mapu odštepného závodu Slovenská ¼upča, a to formou inaugurácie pri pomníku zakladateľa moderného slovenského lesníctva Jozefa Dekreta Matejovie v Dolnom Jelenci pri Banskej Bystrici. Zachytáva všetko, čo je v regióne lesného závodu hodné pozornosti turistov.

Cieľom lesníkov je podľa hovorcu Lesov SR Petra Gogolu inšpirova verejnos nielen k návšteve lesov, ale i k poznávaniu krásy a významu prírody pre človeka. Mapy odštepných lesných závodov pokryjú celé územie Slovenska a umožnia získa komplexnú informáciu o prírodných výtvoroch, historických pamätihodnostiach, faune a flóre a v neposlednom rade aj o význame práce lesníkov.

(tasr)

Prečítané: 1935
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.