Logo
Vytlačiť túto stránku

Britom sa bratislavský Lesopark ráta

Podľa britského denníka The Daily Telegraph patrí pobyt v bratislavskom Lesoparku, ktorý spravujú Mestské lesy v Bratislave, medzi 10 najlepších lesných dovoleniek na svete. 

Doporučený Britom sa bratislavský Lesopark ráta

Britský denník bratislavský Lesopark v desiatke najlepších svetových miest na dovolenku medzi drevinami pasoval na deviatu priečku. Čitateľom opisuje turistické chodníky s päťdesiatimi druhmi vtákov na ploche asi 30 štvorcových kilometrov. „Za dovolenkou v rozprávkových lesoch nemusíte prekročiť kontinenty ani oceány," lákajú Briti turistov do Bratislavy. Imponuje im, že les je súčasťou našej metropoly. „Jeleň beží v poraste, nerušený tým, že je na okraji mesta," chváli denník náš Lesopark. Ten je pomerne rozsiahly, dá sa tu člnkovať, sú tu turistické chodníky a cyklotrasy aj pre rodiny s deťmi, na viacerých miestach si možno posedieť pri ohni.

Mestské lesy v Bratislave hospodária na ploche 3 100 ha. Ide o časť pohoria Malých Karpát. Hranica Lesoparku prechádza lokalitami Červený most, Lamač, Kačín, Malý Slavín, Biely kríž a Vajnorská dolina. Z územia 96 percent tvoria lesy, zvyšok sú lúky, vodné toky a nádrže, zastavané plochy, prípadne účelové lesné plochy.

TOP 10 lesných miest sveta podľa The Daily Telegraph

1. Brazílsky amazonský prales
2. Amazonský prales v Peru
3. Vysokohorská lesná rezervácia v Kostarike
4. Veľké dymové hory v USA
5. Dažďový prales na Borneu v Malajzii
6. Dažďový prales Daintree v Austrálii
7. Západoafrický dažďový prales v Gabone
8. Assam v Indii
9. Lesopark v Bratislave
10. Sherwoodsky les vo Veľkej Británii

Zdroj: Plus jeden deň

Prečítané: 4242
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.