Logo
Vytlačiť túto stránku

Gelnický podpaľač nedá pokoj

Lesníci v okolí Gelnice sú v strehu, niekto im systematicky vypaľuje lesy.

Doporučený Ilustračné foto Ilustračné foto

Začalo sa to približne pred troma rokmi. S obrovským požiarom nad Gelnicou bojovali desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. Plamene im doslova preskakovali nad hlavami v korunách stromov. Podpaľač dáva hasičom v okolí Gelnice poriadne zabrať. Lokality si vyberá v ťažko dostupnom teréne a s rýchlou možnosťou úniku.

Podpaľač sa podľa lesníkov naposledy ozval pred pár dňami. Hasičov vytiahol na hrebeň kopca Vangort na hranicu Brakovských a Gelnických lesov. Hasiči sa poriadne natrápili s príjazdom ku plameňom, autá sa na vrchol nedostali.
V dosť neprístupnom teréne zasahovalo až 33 dobrovoľných a profesionálnych hasičov.

„Zisťujeme ľudí, ktorí sa pohybujú po lese, máme rozmiestnené monitorovacie zariadenia , zároveň aj nejaké tie hliadky, takže začína byť aj popis páchateľa relatívne známy, ale musíme ho prichytiť pri čine," hovorí Štefan Nemčík, konateľ Gelnických lesov

Už neraz sa stalo, že hasiči uhasili požiar rúbaniska, o hodinu tam však mierili s lesníkmi opäť. Plamene sa podľa šéfa Gelnických lesov nerozhoreli samé od seba.

Väčšinu týchto požiarov podchytili hasiči včas, alebo na poslednú chvíľu. Ak máte informácie o tom, kto takto šarapatí v Gelnických lesoch, oznámte to lesníkom. Už teraz tento podpaľač narobil škody, ktoré sa rátajú v desiatkach tisíc eur.
Zdroj: tvjoj

Prečítané: 2256
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.