Logo
Vytlačiť túto stránku

Kam s dvoma percentami?

Tak ako v uplynulých rokoch aj za rok 2015 je platiteľ dane oprávnený vyhlásiť, že časť z dane, ktorú zaplatil sa poukáže ním určenej právnickej osobe.

Doporučený Kam s dvoma percentami?

Fyzické osoby môžu takto poskytnúť 2% zo zaplatenej dane, najmenej však 3 €.

Právnicke osoby, ktoré darovali v zdaňovacom období finančné prostriedky najmenej vo výške 0,5% zo zaplatenej dane ním určeným neziskovým organizáciám môžu poskytnúť 2% zo zaplatenej dane. Keď právnická osoba túto podmienku nesplňuje je to iba 1,5%. V oboch prípadoch je to však najmenej 8 €.
Platiteľ dane, ktorým je fyzická, alebo právnická osoba môže priamo v tlačive daňového priznania určiť príjemcu 2% zaplatenej dane z príjmu.
O poskytnutie tohto podielu z dane sa uchádza aj Slovenská lesnícka komora (viac na www.slsk.sk) či Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska (viac na www.privlesy.sk). Ako upozorňujú predstavitelia únie, z administratívnych dôvodov nemožno tento príspevok za rok 2015 poukázať priamo URZVNL, ale poukazuje sa na Združenie Trenčianskych vlastníkov neštátnych lesov, z ktorého sa potom na základe rozhodnutia predsedníctva Únie prerozdelí na jednotlivé regióny.
red

Prečítané: 1760
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.