Logo
Vytlačiť túto stránku

Z akého dreva sú eurookná?

Tiež patríte medzi milovníkov prírodných materiálov a myslíte, že drevené eurooknábudú budú pre vás vhodnejšie ako plastové? Vyberte si, z akého dreva ich chcete mať!

Doporučený Z akého dreva sú eurookná?

Eurookná zo smreku sú najrozšírenejšie, smrek má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti a zároveň je u nás najdostupnejšia drevina. Aj napriek tomu, že je to mäkké drevo, eurookná, ktoré sú zo smreku vydržia až 100 rokov.

Eurookná z borovice nie sú až také časté, ale sú kvalitné. Spracovanie mäkkej borovice je náročnejšie s ohľadom na vysoký obsah živice a vyžaduje špeciálnu technológiu. Väčší obsah živice v dreve dokáže výrazne predĺžiť životnosť eurookná (vyše 100 rokov) a ochrániť ho pred navlhnutím.

Eurookná z červeného smreku rovnako ako borovicové, majú vyšší obsah živice. Červený smrek má tiež výborné izolačné vlastnosti. Na výrobu eurookien je táto polotvrdá drevina zaujímavá textúrou, používaná často.

Eurookná z dubu sú najtrvácnejšie, najodolnejšie, so životnosťou aj vyše 300 rokov. Zároveň toto drevo je vďaka svojej štruktúre aj veľmi estetické. Dub je však aj najdrahší materiál a medzi jeho nevýhody patrí vyššia tepelná priepustnosť, pretože je tvrdý.

Eurookná z meranti sú exotické a žiadané. Meranti je polotvrdé drevo dovážané z Indonézie a pripomína dub. Hustota jednotlivých dielov však pri merati môže byť rôzna. Prijíma len minimálnu vlhkosť, preto je vhodnejšie do vlhkejšieho prostredia.
Zdroj: informuje.com

Naposledy zmenené: streda, 02 marec 2016 19:13
Prečítané: 4384
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.