Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesnícka fakulta boduje

Lesnícka fakulta TU vo Zvolene je lídrom pôdohospodárskych fakúlt v rankingu ARRA.

Akademická rankingová aratingová agentúra (ARRA) hodnotila za rok 2014 celkovo 112 fakúlt, z ktorých 104 bolo verejných a 8 fakúlt súkromných vysokých škôl. Fakulty boli hodnotené v jedenástich kategóriách. Štyri fakulty Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) boli hodnotené v troch kategóriách - poľnohospodárske, technické a prírodné vedy.

V hodnotení ARRA za rok 2014 sa TU vo Zvolene udržala už tretí rok po sebe na prvej priečke v kategórii poľnohospodárskych vied (AGRO), ktorú obsadila Lesnícka fakulta TUZVO. Svoje prvenstvo potvrdila a náskok ešte zvýšila najmä vďaka publikačnému a citačnému zlepšeniu, a tiež
grantovej úspešnosti.

Drevárska fakulta TUZVO bola druhýkrát hodnotená v kategórii technicky orientovaných fakúlt (TECH), kde obsadila 21. priečku. V kategórii TECH bola hodnotená aj Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky TUZVO,
ktorá sa umiestnila na 20. mieste. Kategória technicky orientovaných fakúlt hodnotila najviac fakúlt a bodové rozdiely medzi nimi boli najtesnejšie.
V skupine prírodovedného zamerania (PRIR) sa Fakulta ekológie a environmentalistiky TUZVO umiestnila na tom istom mieste ako minulý rok. Obsadila 6. miesto zo 7 hodnotených fakúlt. V skupine PRIR nenastali medziročne žiadne zmeny.
tuzvo

Naposledy zmenené: pondelok, 04 január 2016 16:57
Prečítané: 3417
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.