Logo
Vytlačiť túto stránku

Mesto predalo lesy

Tornaľa rieši zlú finančnú situáciu predajom mestskéých lesov. Prednosta Mestského úradu v Tornali Lajos Balajthi hovorí, že predajom lesov v časti Stárňa, a najmä Behynce si mesto aspoň čiastočne pomohlo.

   „Po troch ozdravných režimoch sme stále v zlej finančnej situácii. Chýbajú nám peniaze nielen na rozvojové programy, ale aj na mzdy,“ vysvetľuje L. Balajthi. V pláne majú revitalizáciu námestia a priľahlých ulíc, chcú tiež vybudova kanalizáciu s čistiarňou vody a rekonštruova budovu základnej školy. „Na spolufinancovanie týchto aktivít by sme však peniaze nemali. Tých 144–tisíc eur, ktoré sme z predaja lesov získali, preto použijeme na tieto účely. Inak by sme boli odkázaní na úver,“ hovorí prednosta.
   Podľa neho boli lesy pre Tornaľu záažou. „Teraz nám boli nanič. Drevo z nich by sme mohli aži podľa lesníkov až o pätnás až dvadsa rokov a pri súčasnej zlej ekonomickej a sociálnej situácii našich obyvateľov by hrozilo, že by tam už vtedy nebolo čo aži a predáva,“ tvrdí. Do lesov totiž chodievajú sociálne neprispôsobiví občania, ktorí si drevo odnášajú ako palivo. Riešením by bolo stráženie lesov, ale Tornaľa nemá mestskú políciu a ani peniaze na zaplatenie súkromnej bezpečnostnej služby.

   (Zdroj: Pravda, 23.1.2011)

Prečítané: 1951
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.