Logo
Vytlačiť túto stránku

Zlodeji dreva napadli lesníka

Dvaja muži z Vyšnej Myšle, ktorí si v pondelok odvážali z lesa domov drevo, môžu strávi za mrežami jeden až pä rokov. Fyzicky totiž napadli člena lesnej stráže, keď ich požiadal, aby zdokladovali pôvod drevín.

Vyšetrovateľ OR PZ Košice-okolie už obvinil 38-ročného Petra a 40-ročného Gejzu z prečinu útoku na verejného činiteľa. Chlapi sa do lesa vybrali vo večerných hodinách. V lesnom poraste v katastri obce Vyšná Myšľa ich zastavil 29-ročnýlesník.

„Riadne sa im preukázal odznakom i preukazom a vyzval ich, aby predložili doklad o pôvode dreva, ktoré odvážali z lesa na dvojkolesovom vozíku,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. „Obaja ho fyzicky napadli. Peter ho udrel päsou pod ľavé oko, Gejza ho chytil za rameno a chcel stiahnu zo štvorkolky na zem, čo sa mu ale nepodarilo. Potom za lesníkom bežali, snažili sa ho chyti a kričali na neho, že ho zoberie sanitka.“ Napadnutý člen lesnej stráže utrpel zranenia s liečením do 7 dní. Obvinení skončili v cele policajného zaistenia, pričom bude spracovaný návrh na vzatie do väzby.

(Zdroj: Korzár, 13.7.2011)

Prečítané: 1611
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.