Logo
Vytlačiť túto stránku

Nezrovnalosti na expedičnom sklade

Štátny podnik Lesy SR podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa po zistení ďalších nezrovnalostí vo vedení účtovnej evidencie a skutočného stavu zásob a ukončení prebiehajúcej kontroly na Expedičnom sklade (ES) Čierny Váh.

Sklad patrí do pôsobnosti Odštepného závodu Liptovský Hrádok. Prvé trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za sfalšovanie podpisov na 76-tich dodacích lístkoch na viac ako 2 600 metrov kubických drevnej hmoty podal podnik v novembri minulého roka po tom, ako boli kontrolou zistené prvé nezrovnalosti a následne zrealizovaná personálna zmena na pozícii riaditeľa OZ. Vedenie štátneho podniku k nej pristúpilo po tom, ako získalo dôvodné podozrenie, že na tomto OZ dochádza k nekorektným postupom v nakladaní s vyaženou drevnou hmotou.

Vedenie podniku začiatkom roka 2009 menovalo nového riaditeľa OZ Liptovský Hrádok, ktorý získal indície o ďalších nezrovnalostiach a inicioval håbkovú a komplexnú kontrolu nakladania s drevnou hmotou. Na OZ Liptovský Hrádok preto od 21. januára 2009 pôsobí kontrolná skupina pracovníkov Odboru kontroly š.p. Lesy SR, ktorá postupne skontroluje stav zásob drevnej hmoty na všetkých piatich expedičných skladoch. K ukončeniu kontroly dôjde vzhľadom na veľké množstvá uskladneného kalamitného dreva pravdepodobne v marci tohto roka.

Za rok 2008 Odbor kontroly š.p. Lesy SR vykonal takmer tri desiatky tematických kontrol, zameraných na nakladanie s drevnou hmotou zamestnancami odštepných závodov. V prípade zistených nedostatkov a pochybení boli prijaté nápravné opatrenia v súlade s vnútropodnikovými predpismi a príslušnou legislatívou. V tejto súvislosti podal v minulom roku štátny podnik tri trestné oznámenia na neznámeho páchateľa, ktoré v súčasnosti prešetrujú orgány činné v trestnom konaní.

mar

Prečítané: 1544
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.