Logo
Vytlačiť túto stránku

Do vlády idú nariadenia ohľadom platieb

Legislatívna rada vlády odporučila kabinetu po zapracovaní pripomienok schváli nariadenia týkajúce sa poskytovania platieb v lesníctve, ktoré predložilo ministerstvo pôdohospodárstva. Konkrétne ide o:

Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopåňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 146/2008 Z. z. o podmienkach poskytovania podpory v územiach európskeho významu na lesnom pozemku. Návrh nariadenia vlády upravuje poskytnutie podpory súkromným vlastníkom lesov a ich združeniam na prekonanie znevýhodnení v 5. stupni územnej ochrany, v ktorom je zakázané zasiahnu do lesného porastu a poškodi vegetačný kryt, aži drevnú hmotu holorubným hospodárskym spôsobom a aplikova chemické prípravky a hnojivá.

Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopåňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 152/2008 Z. z. o podmienkach poskytovania lesnícko – environmentálnej platby. Cieľom návrhu nariadenia vlády je úprava výšky platieb na jednotlivé podopatrenia a ich zosúladenie s programom rozvoja vidieka na roky 2007 až 2013.

Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopåňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 150/2008 Z. z. o podmienkach poskytovania platieb na prvé zalesnenie poľnohospodárskej pôdy. Zalesňovanie poľnohospodárskych pôd klasickými drevinami je súčasou koncepčného dokumentu lesníckej politiky Slovenskej republiky a v súlade s opatreniami Európskej únie je zameraný na podporu lesníctva, ktoré má prispie k obnove a rozvoju ekologických a sociálnych funkcií lesov vo vidieckych oblastiach.

(lrv)

Prečítané: 990
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.