Logo
Vytlačiť túto stránku

Hasiči odovzdali požiarovisko vlastníkom

Popradskí hasiči ukončili likvidáciu lesného požiaru v Slovenskom raji v lokalite Koč. Celé požiarovisko odovzdali vlastníkom lesa, ktorým je Urbárske spoločenstvo Spišský Štvrtok.

“Požiar je uhasený. Je tu ešte pä miest, ktoré dymia, ale máme tu ešte 39 príslušníkov, ktorí by to mali úplne vyčisti,” uviedol riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch. Monitorova požiarovisko budú v nasledujúcich dňoch vlastníci lesa spolu s pracovníkmi Správy Národného parku Slovenský raj. Na vrchole požiaroviska nechávajú hasiči 2 000 litrov vody v oto vaku pre prípad, že by sa objavili dymiace ohniská. V piatok začnú hasiči sahova z požiaroviska jazierkový systém. Podľa Šprocha zbalenie približne

1,5 tony materiálu vrátane takmer dvoch kilometrov hadíc potrvá niekoľko dní.

Lesný požiar v Slovenskom raji zasiahol 16 hektárov lesa v národnom parku, z toho približne dva hektáre v Národnej prírodnej rezervácii Sokol. Požiar vznikol v nedeľu 22. júla. Príčinou požiaru bol úder blesku. Pri požiari sa aj napriek náročnému a ažko dostupnému terénu nezranil žiaden hasič.

(zdroj: Gemerský denník KORZÁR)

Prečítané: 1104
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.