Logo
Vytlačiť túto stránku

Medvieďa uviazlo v kontajneri

Malé medvieďa uviazalo počas víkendu v otvorenom veľkokapacitnom kontajneri v oplotenom priestore pod Starým Smokovcom.

Von mu pomáhali lesníci zo Štátnych lesov TANAP-u, ktorých privolal na pomoc riaditeľ Verejnoprospešných služieb. Nezvyčajnú záchrannú akciu organizoval vedúci ochranného obvodu Peter Patera. "Najskôr sme sa presvedčili, že nablízku nie je matka tohtoročného mláďaa, pretože to by mohlo by nebezpečné. Medvedica určite nebola ďaleko. Okolie pre istotu zo striešky sledovali policajti. Najlepším riešením by bolo vyviez kontajner na lesnú cestu a tam ho vyklopi. Nepodarilo sa nám však zohna vodiča. Preto

sme mláďa pomocou lana preložili do suda, zakryli a odviezli do lesného porastu," priblížil situáciu P. Patera. Stretlo sa tam s matkou. Lesníci počuli zďaleka zvuky, ktoré medvedica vydávala.

O tom, že pod Smokovcom sa pohybuje medvedica s troma mláďatmi,

vedeli pracovníci Štátnych lesov TANAP-u už dávnejšie. Problémy s medveďou rodinkou však doposiaľ neboli. Medvede si nevyslúžili ani prívlastok kontajnerové, teda také, ktoré rady chodia do blízkosti ľudských obydlí a živia sa zvyškami jedál. Aby sa takými nestali, je podľa lesníkov dôležité nekàmi ich, využíva uzavreté odpadkové nádoby a dba aj o čistotu v ich okolí.

(zdroj: TASR)

Prečítané: 1151
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.