Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesníci sa prezentujú aj v Poprade

Oboznámi širokú verejnos s významom lesa a práce lesníkov je hlavnou náplňou lesníckych dní, ktoré sa konajú aj v Poprade.

“Slovensko má vyše 40-percentnú lesnatos, takže nemôžeme túto vec obís,“ uviedol Igor Stavný zo Štátnych lesov Tatranského národného parku, ktoré sa podieľajú na organizácii Lesníckych dní v Poprade. Okrem nich sa v Poprade prezentujú aj Vojenské lesy a majetky Kežmarok a Mestské lesy Poprad.

Lákadlom pre mladších návštevníkov je drevený xylofón, vzorkovník dreva, vzorky sadeníc, drevené skladačky, ale najmä sokoliari zo Školy v prírode pod Sitnom s operencami, ktorí priamo na Námestí sv. Egídia predvádzajú prácu s dravcami.

Všadeprítomné havrany v Poprade spôsobili sokoliarom menšie problémy. Havrany odplašili jedného zo sokolov až na opačnú stranu námestia. Atrakciou pre mestské deti je aj možnos vyskúša si pílenie drevených polienok. “Je to až taká primitívna záležitos, ale pre ľudí, ktorí žijú v meste, to môže by niečo zvláštne,“ doplnil I. Stavný.

Lesnícke dni budú pokračova v Štátnych lesoch TANAP-u dňami otvorených dverí vo štvrtok a piatok, keď budú bezplatne prístupné Múzeum a botanická záhrada ŠL TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Stredisko terénnych služieb ŠL TANAP-u pripravilo pre záujemcov sprevádzanie po turistickom chodníku z Hrebienka na Rainerovu chatu. Pracovníci strediska im ukážu čas svojej práce priamo v teréne. Dozvedia sa, ako sa značkujú turistické chodníky, osádzajú informačné tabule a pútače pre turistov. Lesnícke dni potrvajú do soboty 28. apríla.

(Zemplínský denník KORZÁR, 24.4.2007)

Prečítané: 1529
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.