Logo
Vytlačiť túto stránku

Drevené dni

Najskôr Miláno, potom Bratislava a Ľubľana. Po európskych mestách začalo putovať architektonické podujatie Wooddays Woodbox. V Bratislave sa takzvaná medzinárodná roadshow zdrží od 25. apríla do 5. mája.

   V rámci Woodboxu, čiže kontajnera, ktorý bude stáť na Námestí Ľudovíta Štúra, prinesie mobilnú výstavu progresívnej drevenej architektúry v Európe. Ukáže 50 vytvorených architektonických projektov. Drevo v nich je súčasťou nosných konštrukcií, ale aj výškových budov či prístavieb.
   Celá akcia Wooddays je o možnostiam dreva ako stavebného materiálu v meste. Organizátori z proHolz Austria hovoria o dreve v súvislosti so zelenými mestami zajtrajška a o jeho úlohe v budúcnosti v centrách miest. Inteligentné mestá vraj potrebujú trvalo udržateľné stavby.
   Takýmto inteligentným mestom chce byť aj Bratislava. V rámci medzinárodnej akcie v novej radnici na Primaciálnom námestí prebehne mestský dialóg na rôzne nielen „drevené“ témy, v Zrkadlovej sieni zas bude architektonický kongres. Woodbox má byť otvorený denne od desiatej rána do desiatej večer.

(Zdroj: Sme, 25.4.2014)

Prečítané: 877
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.